Skip to main content

Σαρηγιάννης: Μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown ας μην γελιόμαστε (vid)

«Το μέτρο του ράπιντ τεστ πριν από μία έξοδο την πρωτοχρονιά είναι σημαντικό και κρίσιμο», επισήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Μπορεί η κυβέρνηση να απορρίπτει κάθε σενάριο lockdown διευρύνοντας το υποχρεωτικό testing ακόμα και στους εμβολιασμένους, ωστόσο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του γενικού κλεισίματος.

«Μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown ας μην γελιόμαστε, είναι ένα ρεαλιστικό αυτή τη στιγμή σενάριο… Το μέτρο του ράπιντ τεστ πριν από μία έξοδο την πρωτοχρονιά είναι σημαντικό και κρίσιμο γιατί την πρωτοχρονιά θα έχουμε κυριαρχία της «Όμικρον» στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα έβλεπε περιορισμούς ακόμα και στην Εστίαση, μετά την πρωτοχρονιά, ο κύριος Σαρηγιάννης, απάντησε:

«Θα έβλεπα περιορισμούς στην Εστίαση, θα έβλεπα τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή με τον μεγάλο αριθμό τεστ και την υποχρεωτικότητα στα τεστ, να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση για να διατηρηθεί η ανοσία…», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.