Skip to main content

Σαρηγιάννης: Να πάμε σε σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου

Ο καθηγητής του ΑΠΘ υποστήριξε την υιοθέτηση ενός σκληρόυ lockdown όπως του Μαρτίου του 2020 με διάρκεια περισσότερο από 2 εβδομάδες.

Σκληρό lockdown, όπως του περασμένου Μαρτίου, πρότεινε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Στο τραπέζι lockdown τύπου περυσινού Μαρτίου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε την υιοθέτηση ενός σκληρόυ lockdown όπως τον Μάρτιο του 2020 με διάρκεια περισσότερο από 2 εβδομάδες. «Ή θα το κάνουμε σοβαρά, ένα ολικό lockdown και θα το εφαρμόσουμε σοβαρά, ή πραγματικά θα πρέπει να ανοίξουμε και εκεί πια να λειτουργήσουμε με όσο δυνατόν καλύτερους τρόμους ασφάλειας μπορούμε», τόνισε.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτό που η χώρα έβαλε ως στόχο από την αρχή και αρά και να πάμε σε ένα αυστηρότερο αλλά σοβαρότερο lockdown. «Στην πράξη δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα», είπε.

«Αν μιλάμε για άνοιγμα στις 16 [Μαρτίου] λιανεμπορίου, σχολείων, για μια επαναφορά σε έναν βαθμό κανονικότητας, προφανώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρξει η θετική επίπτωση των εμβολίων, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη. Ήταν προβλέψιμα δύσκολη αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα», πρόσθεσε.

«Για εμένα θα πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο για περισσότερο από δύο βδομάδες. Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο βδομάδες. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση είναι δύσκολη», υπογράμμισε.