Skip to main content

Σαρηγιάννης: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο λόγω της χαλάρωσης

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της χαλάρωσης των μέτρων, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ.

Δυσοίωνη πρόβλεψη για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μέχρι τις τέλη Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, «μετά την επιστροφή των αδειούχων περιμένουμε να δούμε μια αύξηση μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω της χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων και κυρίως από τα μέσα και προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται μια σημαντική αύξηση».

Στη συνέχεια ο κ. Σαρηγιάννης σημειώσε ότι «πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Είναι η πρώτη και φθηνή λύση. Η δεύτερη λύση είναι τα πολλά τεστ, καθώς βλέπουμε πόσα πολλά κρούσματα εντοπίζονται. Το τρίτο και πιο άμεσο μέτρο που είναι και πιο άμεσο και πρέπει να τηρούμε για να αντιμετωπίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων είναι η τήρηση των αποστάσεων και της μάσκας» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως οι συσκευές καθαρισμού του αέρα, σε χώρους εστίασης και μέσα μαζικής μεταφοράς, που πρέπει να προχωρήσουν, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων», κατέληξε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.