Skip to main content

Σαρηγιάννης: Θα δούμε κάτω από 1.000 κρούσματα μετά τις 20 Ιουνίου

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας εάν δεν γίνει κάτι που δεν έχουν προβλέψει οι ειδικοί.

«Είμαστε σε αποκλιμάκωση από τις 7 Απριλίου αλλά είναι πολύ αργή λόγω των μεταλλάξεων», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το lockdown λειτούργησε αλλά όχι όσο θα θέλαμε και είναι καλό ότι πάμε σε ανοίγματα γιατί έχουμε άλλα όπλα στη διάθεση μας.

Όπως εξήγησε «στην αποκλιμάκωση βοήθησαν κυρίως τα self test και όχι τα εμβόλια», επισημαίνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα δούμε μια ταχύτερη αποκλιμάκωση λόγω των εμβολίων.

Αυτό που έγινε στις εκκλησίες ήταν στα όρια που περιμέναμε, πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης. Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για το πώς θα λειτουργήσουμε με το άνοιγμα της εστίασης, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να δείξουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και σύνεση.

Εκτίμησε ακόμα ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, «εάν δεν γίνει κάτι που δεν έχουμε προβλέψει όπως μια τουριστική συρροή».

«Από 21-22 Ιουνίου θα δούμε κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα και αυτό θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο καλοκαίρι», κατέληξε.