Skip to main content

Σαριόγλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Κούπερ στον Άρη

Ο συνεργάτης του Αργεντινού προπονητή εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι «κιτρινόμαυροι» αναφορικά με το αγωνιστικό φέτος είναι σε ασφαλή χέρια

Για τη σχέση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τον Άρη, το ενδεχόμενο επιστροφής του Αργεντικού προπονητή στη Θεσσαλονίκη, το μεγάλο φιλικό με τη Μπόκα Τζούνιορς αλλά και τους «θρύλους» που έχουν υποκλιθεί στον «κιτρινόμαυρο» κόσμο μίλησε στο «Yellow Radio 92,8», ο Αντώνης Σαριόγλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο συνεργάτης του 61χρονου κόουτς στην Εθνική Αιγύπτου:

Αρχικά για το εάν βρίσκεται στην Ελλάδα ανέφερε: «Έχω μια εβδομάδα που γύρισα από την Αλεξάνδρεια όπου έχουμε την έδρα μας. Είμαστε από αεροπλάνο σε αεροπλάνο αλλά όλα είναι καλά».

Για το πως βρέθηκε στην ομάδα της Αιγύπτου μετά από πρόταση του κ. Κούπερ: «Όταν με πήρε τηλέφωνο  και μου έκανε την πρόταση δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη, δεν υπήρχε περίπτωση να το ξανασκεφτώ. Είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει περάσει από τα Ελληνικά γήπεδα».

Για το εάν ο κ. Κούπερ ενδιαφέρεται ακόμη για την ομάδα: «Πάντα με ρωτούσε για την ομάδα, ήταν ενήμερος και ενδιαφερόταν για τα νέα της ομάδας. Όταν μαζευόμαστε και συζητάμε δεν μπορεί να καταλάβει πως έφτασε ο Άρη εδώ που είναι. Δεν μπορεί να το πιστέψει. Τότε από την ώρα που φτάναμε στην  Παπαναστασίου είχε 2.000 κόσμο να περιμένει την ομάδα έξω από το γήπεδο, ίσως κάναμε όμως και εμείς λάθη, ίσως πιστεύαμε ότι όλα θα διορθωθούν μόνα τους».
Και προσέθεσε: «Ο Έκτορ δέθηκε πάρα πολύ με την ομάδα, ίσως το διάστημα να ξεγελάει αλλά έχει καλύτερες αναμνήσεις από τον Άρη παρά από την Βαλένθια. Θεωρεί «ομάδα του» τον Άρη».

Για το εάν έχει γίνει συζήτηση σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή του στον Άρη: «Η αλήθεια είναι ότι σκέφτεται πως σιγά-σιγά θα αποσυρθεί, το ενδεχόμενο της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτό στο μυαλό του, αλλά με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ο Έκτορ πήρε καμένη γη, έκανε την Αίγυπτο πρώτη δύναμη, πήγαμε τελικό Copa Aftica, είμαστε στην πρώτη θέση στον όμιλο για το Μουντιάλ όπου η Αίγυπτος έχει να πάει από το 1990, αν συμβεί αυτό θα έχει πάρα πολλές προτάσεις, ειδικά από τα Εμιράτα».

Για την προσπάθεια της Αιγύπτου να βρεθεί στο Μουντιάλ: «Την επόμενη αγωνιστική παίζουμε με το τελευταίο Κονγκό εντός έδρας και η Ουγκάντα παίζει με την Γκάνα, επομένως αν δεν κερδίσει η Ουγκάντα και κερδίσουμε εμείς και μαθηματικά θα είμαστε στο Μουντιάλ».

Για την περίοδο που διεξήχθη το φιλικό με την Μπόκα: «Η αλήθεια είναι πως εκείνο τον καιρό μιλούσα παραπάνω Ισπανικά παρά Ελληνικά, αλλά είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ειδικά για όσους το ζήσαμε. Έτυχε να βγαίνω με τον Παλέρμο στο γήπεδο και τότε μου είπε "αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί"»

Για το εάν θα βρεθεί στο γήπεδο στο φιλικό της 27ης Σεπτεμβρίου: «Δεν γίνεται διαφορετικά, ακόμη και να μην ήθελα που θέλω ο γιος μου, μου έχει πάρει τα αυτιά».

Για το εάν ήταν κάτι ξεχωριστό και για τους παίκτες το παιχνίδι του 2009: «Ακόμα και πριν λίγα χρόνια που μιλούσαμε με τον Κάμπορα στην Βέροια μιλούσαμε για αυτό το παιχνίδι, ακόμα και με τον «Loco» που μιλούσαμε μου έλεγε για αυτό το παιχνίδι. Μου έλεγε «βρες τρόπο να γυρίσω στον Άρη», θέλω να γυρίσω, δεν με νοιάζει ούτε το οικονομικό ούτε τίποτα».

Για την φετινή χρονιά: «Φέτος ο Άρης πιστεύω ότι όσον αφορά το αγωνιστικό είναι σε ασφαλή χέρια, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για την δική του πορεία: «Η αλήθεια είναι ότι οι γνωριμίες που έκανα τα τελευταία 9 χρόνια ήταν συγκλονιστικές, η εξέλιξη μου ήταν κάτι παραπάνω από ότι μπορούσα να ονειρευτό».

Για τον Ουάρντα: «Αυτός ορκίζεται ότι δεν έγινε τίποτα τέτοιο, εγώ του είχα πει ότι είναι μια πόλη που μπορεί να καταπιεί έναν ποδοσφαιριστή».

Για την πίστη του ότι η ομάδα φέτος θα πάει καλά: «Δεν το λέω τυχαία, γνωρίζω τον Παύλο Μυροφορίδη και προσωπικά, έχει μιλήσει με την δουλειά του από μόνος του, ξέρει πως να κινηθεί στην κατηγορία».

Ενώ τέλος ο Αντώνης Σαριόγλου αποκάλυψε το περιεχόμενο συνομιλίας του με τον Παύλο Μυροφορίδη: «Ο Παύλος μου ζήτησε να φέρω τον κόουτς από του χρόνου στην Α’ Εθνική, μου είπε "πες τον μεγάλο ότι πρέπει να τον φέρουμε στον  Άρη"».