Skip to main content

Σαρώνει ο καύσωνας τη χώρα - Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς σήμερα

Σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη νύχτα. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας

Συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 42-43, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 41-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Αυξημένη ετοιμότητα για την αποτροπή και την πρόληψη πυρκαγιών, αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, ευπαθείς ομάδες που θα αναζητούν στέγη και περίθαλψη σε ειδικά κλιματιζόμενους χώρους καθώς και η προστασία των εργαζομένων όλης της χώρας, αποτελούν τα τέσσερα σημεία που θα βασιστεί η προετοιμασία και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ενόψει της δύσκολης καιρικής συνθήκης των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών του καύσωνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση είναι κρισιμότατοι τομείς για αυτή την δύσκολη περίοδο, γι αυτό το λόγο οι εταιρείες διαχείρισης όσο και τα αρμόδια υπουργεία έχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε αυτούς τους τομείς ή αν εκδηλωθεί πρόβλημα να υπάρξει άμεση επέμβαση. Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση για στοχευμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, ενώ επισήμανε ότι πρέπει όλοι να δείξουν τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας ώστε να μην υπάρξουν ζημιές ή διακοπές. Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας το σύστημα υγείας είναι σε ετοιμότητα να υποδεχθεί τους συμπολίτες μας που πιθανά να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.