Skip to main content

Σαρτζετάκης: Οι νέοι αγνοούν τι έγινε με τη δολοφονία Λαμπράκη

Ιδιαίτερα συγκινημένος ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρουσίαση για το νέο βιβλίο του «Επιτελών το καθήκον μου».

Ιδιαίτερα συγκινημένος ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης στην παρουσίαση για το νέο βιβλίο του «Επιτελών το καθήκον μου» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

«Ο τίτλος του βιβλίου φανερώνει επακριβώς το περιεχόμενό του», τόνισε ο κ. Σαρτζετάκης, προσθέτοντας ότι το βιβλίο, όπως και η τότε ανάκριση, είναι τελείως αντικειμενικό.

Το έργο του πρώην ΠτΔ περιγράφει τη δικαστική ανάκριση της δολοφονίας του βουλευτή της Αριστεράς, Γρηγορίου Λαμπράκη, που είχε ο ίδιος αναλάβει.  

Ο κ. Σαρτζετάκης ανέφερε ότι το βιβλίο έκανε χρόνια να εκδοθεί καθώς ο ίδιος στόχευε σε μια αρτιότερη σύνθεση αλλά και μια πιο ψύχραιμη καταγραφή των γεγονότων εφόσον θα υπήρχε μια απόσταση από την ταραγμένη εκείνη εποχή.

Το έργο «Επιτελών το καθήκον μου» δεν είναι μια απλή αφήγηση καθώς αυτό που περιγράφει εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο καίριων γεγονότων, πρόσθεσε ο κ. Σαρτζετάκης

Αναφερόμενος στη νεολαία αλλά και τη σημασία της μνήμης, ο πρώην Πρόεδρος υποστήριξε πως «οι νέοι αγνοούν ολοσχερώς τι έγινε τότε».

«Η γνώση της αληθινής ιστορίας είναι η αληθινή γνώση του παρόντος» κατέληξε ο κ. Σαρτζετάκης.

Το βιβλίο των εκδόσεων «Κέρκυρα» είναι δίτομο και αριθμεί συνολικά 1.700 σελίδες.

Το βιβλίου του πρώην ΠτΔ παρουσίασαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Ιωάννης Κουκιάδης, Κώστας Γαβράς και Βασίλης Βασιλικός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας και η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.