Skip to main content

Σαββάκης: Χαιρετίζουμε την παρέμβαση του ΣΕΒ για βιομηχανική ανάπτυξη

Είναι φανερό ότι η βιομηχανία αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα εξόδου της Ελλάδα απ' την κρίση, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ.

Την ικανοποίηση και τη στήριξή του ως προς την παρέμβαση που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων από κοινού με άλλους φορείς, με την οποία αιτούνται εθνικό σχέδιο βιομηχανικής ανάπτυξης, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης.

Όπως αναφέρει, «ο ΣΒΒΕ χαιρετίζει τη δημοσίευση της κοινής παρέμβασης του ΣΕΒ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, στην οποία ο ΣΒΒΕ συμμετέχει ενεργά, για την "ενίσχυση της βιομηχανίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βιομηχανικής στρατηγικής ως προτεραιότητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας"».

«Η Διοίκηση του ΣΒΒΕ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι υιοθετήθηκε απ’ όλους τους Συνδέσμους υποστήριξης της βιομηχανίας στη χώρα η θέση του Συνδέσμου μας για την επιτακτική ανάγκη θεσμοθέτησης βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα, ο οποία είχε κατατεθεί το 2006 στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ.

Επίσης, στη δήλωσή του υπενθυμίζει ότι ο ΣΒΒΕ είχε υποστηρίξει από το 2010 να τεθεί ως εθνικός στόχος η υγιής παραγωγική βάση της χώρας να εισφέρει στο ΑΕΠ τουλάχιστον 12% ως το 2020, εξορθολογίζοντας έτσι για την Ελλάδα τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό στόχο της επίτευξης ποσοστού 15% συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, θέση η οποία επίσης υιοθετείται αυτούσια στο ανωτέρω κείμενο του ΣΕΒ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

«Απ΄ τα παραπάνω είναι φανερό για άλλη μια φορά ότι η βιομηχανία αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα εξόδου της Ελλάδα απ΄ την κρίση και για τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας», καταλήγει ο κ. Σαββάκης.