Skip to main content

Καμπανάκι ανησυχίας από ΣΒΒΕ αλλά και αισιοδοξία για συμφωνία

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, τόνισε πως έχουν ήδη κατατεθεί οι θέσεις των βιομηχάνων στην κυβέρνηση.

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το μέλλον της μεταποίησης στη χώρα και τη Βόρειο Ελλάδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, που φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ θέλησε να μεταφέρει στη συνέλευση ένα κλίμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι με ...αναμενόμενη την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, ο Σύνδεσμος έχει ήδη παρουσιάσει τις θέσεις, τα αιτήματα και τις προτάσεις του στους οικονομικούς υπουργούς.

«Οι προτάσεις μας έγιναν σε μεγάλο βαθμό δεκτές από την κυβέρνηση καθώς ο Σύνδεσμος ποτέ δεν έκανε, ούτε κάνει πολιτική αλλά μόνο και σταθερά τοποθετείται πάνω σε πολιτικές. Αυτός είναι ο λόγος όπως και ο δυναμισμός και η εξωστρέφεια του ΣΒΒΕ, που υπήρξε θετική υποδοχή στις προσκλήσεις συμμετοχής στο συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΒΒΕ την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου, από πλευράς κυβερνητικών στελεχών», είπε.

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα μέλη του ΣΒΒΕ ψηφίζουν για τη διοίκηση της επόμενης διετίας και θεωρείται πως για τη θέση του προέδρου θα επανεκλεγεί ο Αθανάσιος Σαββάκης. Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της βορειοελλαδικής βιομηχανίας θα πρέπει να επιλέξουν και να ψηφίσουν τα 35 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επιπλέον 10 συνδεδεμένα μέλη όπως και τρεις υποψηφίους για την εξελεγκτική επιτροπή. 

Τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί από το Σύνδεσμο.