Skip to main content

Σάββας Αναστασιάδης: Στη χώρα υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας

Βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις εκλογές, αλλά και τα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφισε προεκλογικά, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αυτό που γίνεται στη χώρα είναι πρωτόγνωρο. Ποτέ δεν λειτούργησε η βουλή χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ήδη στη χώρα έλλειψη δημοκρατίας. Αντίληψη διαμορφωμένη από την κυβέρνηση που δεν συνάδει με τα δημοκρατικά ήθη που τα τελευταία χρόνια ζούσαμε στη χώρα μας» σχολίασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής, Σάββας Αναστασιάδης.

Μιλώντας μιλώντας σήμερα στον  Focus FM 103,6 ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση όπως αποδείχθηκε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές δεν έχει την δημοκρατική και πολιτική νομιμοποίηση για να λειτουργήσει πλέον. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντί της εξέλειπε».

Για τις διάφορες τροπολογίες και τα νομοθετήματα, που θέλει να «περάσει» η κυβέρνηση με κατεπείγουσες διαδικασίες o ίδιος υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Τσίπρας στις 26 Μαϊου  ανακοίνωσε ότι  μετά τις επαναληπτικές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Στο μεσοδιάστημα άλλαξε άποψη, δεν ξέρω τι μεσολάβησε,  και άνοιξε για μια εβδομάδα τη βουλή για να περάσει μπαράζ τροπολογιών ρουσφετολογικού χαρακτήρα, εξυπηρετήσεων και δεσμεύσεων που έχει απέναντι σε συμφέροντα».

«Όσο λοιπόν μέσα στον πανικό τους θα προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες η διαφορά θα μεγαλώνει και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές θα ενισχύεται» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.