Skip to main content

Σάββας Χαλιαμπάλιας: Άλλοι δήμοι τρέχουν κι εμείς σερνόμαστε

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών σημειώνει πως ενώ σε άλλους δήμους υπάρχουν πρωτοβουλίες για μεγάλα έργα, ο δήμος Θεσσαλονίκης μένει πίσω.

Έργα βιτρίνας, χωρίς καμία ουσία, αποδίδει στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ο πολιτευτής και ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, Σάββας Χαλιαμπάλιας, παραθέτοντας στοιχεία που αφορούν έργα άλλων δήμων του νομού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

«Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμος Λαγκαδά προκήρυξε διαγωνισμό για την αξιοποίηση των ομώνυμων ιαματικών λουτρών που εδρεύουν στην περιοχή ευθύνης του. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την περιουσία του και να έχει οικονομικά οφέλη. Στον αντίποδα, ο δήμος Θεσσαλονίκης αφήνει να ρημάζουν τα λουτρά Θέρμης που είναι ιδιοκτησία του. Η οικονομική αιμορραγία συνεχίζεται και ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Ο δήμος Νεάπολης -Συκεών προχωράει στη δημιουργία ενός τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου, σε συνεργασία με τον δήμο Σιθωνίας, στοχεύοντας στην αύξηση των εσόδων και τη στήριξη των οικονομικά αδύνατων δημοτών τους. Στον δήμο Θεσσαλονίκης αρκούμαστε στην επικοινωνιακή προβολή, βγάζοντας φωτογραφίες με ηθοποιούς στα γυρίσματα ταινιών.

Ο πύργος Πειραιώς ανακαινίζεται, με πρωτοβουλία του τοπικού δήμου, δημιουργώντας υπεραξία στην πόλη, με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη σταματάμε το έργο της πλατείας Ελευθερίας γιατί το ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική διοίκηση» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Ο δήμος Τρικκαίων για να διευκολύνει την κυκλοφορία στα Τρίκαλα μετατρέπει όλες τις διασταυρώσεις των δρόμων σε κυκλικούς κόμβους. Εμείς κάνουμε ποδηλατόδρομους, χωρίς υποδομές για πάρκινγκ, δυσκολεύοντας την κίνηση των οχημάτων στην πόλη, απλά και μόνο για να λέμε ότι κάνουμε κάτι. Πολλοί περιφερειακοί δήμοι δημιουργούν έργα υποδομής (αποχέτευσης, ύδρευσης κ.α.), αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα. Δυστυχώς, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Στη Θεσσαλονίκη, η δημοτική διοίκηση, κάνει κάποια έργα βιτρίνας ή καταργεί, με κόστος για τον δημότη, έργα της προηγούμενης διοίκησης» σημειώνει ο γνωστός επιχειρηματίας.