Skip to main content

Σαχινίδης προς αγρότες: «Δεν υπάρχουν περιθώρια στην οικονομία για παροχές»

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης συναντήθηκε στο μπλόκο της Αλαμάνας με τους αγρότες, στους οποίους ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για οικονομικές παροχές.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια στην οικονομία για παροχές» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε συνάντηση με αγρότες που είχε στο μπλόκο της Αλαμάνας στο 210 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «με δική μου υπογραφή δόθηκαν οι ενισχύσεις λίγο πριν τα Χριστούγεννα». Οι επικεφαλής των αγροτών που ήταν εκεί υπογράμμισαν ότι πρόκειται «για δικά μας λεφτά που θα έπρεπε να μας έχουν καταβληθεί».

Οι αγρότες από την πλευρά τους κάλεσαν τον υφυπουργό Οικονομικών «να παρέμβει για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα της στρατηγικής στο γεωργικό τομέα», ενώ παράλληλα υπογράμμισαν ότι «τα φουσκωμένα νούμερα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα δεν είναι οικονομικά μεγέθη που απευθύνθηκαν στους αγρότες»

Σε ερώτηση αγρότη αν «υπάρχει περίπτωση να συζητήσει η κυβέρνηση τμήμα από τα 15.000 ευρώ που ενέκρινε η Ε.Ε.;» ο κ. Σαχινίδης, αφού τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία, ανέφερε: «Αν η κυβέρνηση σάς δώσει κάθε χρόνο 15.000 ευρώ, θα πάει κάποιος από τους αγρότες να δουλέψει και πάλι στο χωράφι;».

Μαζί με τον κ. Σαχινίδη στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν βουλευτές, καθώς και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η κα Τόνια Αντωνίου, η οποία συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους αγρότες.