Skip to main content

Σχεδία, ΚΕΘΕΑ και πρόσφυγες παίζουν μπάλα στο ΑΠΘ (vids)

Στο τουρνουά συμμετέχουν μεταξύ άλλων ομάδες φοιτητών και εργαζομένων του ΑΠΘ, το ΚΕΘΕΑ, η ΑΝΙΚΟ (ποδοσφαιρική ομάδα προσφύγων) και η Εθνική Αστέγων.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου με τίτλο «Το ΑΠΘ βάζει γκολ στη φτώχεια» πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Χημείου εντός του campus του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας 2018.

Στο τουρνουά συμμετέχουν ομάδες φοιτητών και εργαζομένων του ΑΠΘ, οι Σαμαρίτες, το ΚΕΘΕΑ, η ΑΝΙΚΟ –ποδοσφαιρική ομάδα προσφύγων-, το ΙΕΚ Προπονητών Τριανδρίας και φυσικά η Εθνική Αστέγων.

Την εκδήλωση διοργανώνει ομάδα φοιτητών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Σχολής, σε συνεργασία με την Εθνική Αστέγων.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου είναι σύμφωνο με τα πρότυπα, τους κανονισμούς και, πάνω από όλα, το φίλαθλο πνεύμα και την κοινωνική φιλοσοφία που διέπει αυτή την οικουμενική πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Κυπέλου Αστέγων.

«Στόχος της δράσης είναι να περάσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες... και φυσικά να περάσουμε καλά!», δήλωσε η Δήμητρα Γιαννοπούλου, φοιτήτρια Οικονομικών και μέλος της διοργάνωσης.