Skip to main content

Μουσείο Ολοκαυτώματος: Σχέδιο για πρόγραμμα στα σχολεία κατά του αντισημιτισμού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιάννη Μπουτάρη, επιστήμονες θα σχεδιάσουν μια εκδοχή η οποία θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και μία στην κοινωνία

Την απόφαση να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικό το οποίο θα παρουσιάζει την ιστορία της εβραϊκής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη με στόχο, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού πήρε το ΔΣ του Ιδρύματος του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης.

Μένοντας πιστό στις αρχές του, το Ίδρυμα αποφάσισε, όσο προχωρούν οι διεργασίες για την κατασκευή του μουσείου, να μη μείνει αδρανές και να πάρει πρωτοβουλίες στο κομμάτι της εκπαίδευσης και της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως τόνισε μιλώντας στη Voria.gr, o πρόεδρος του Ιδρύματος, Γιάννης Μπουτάρης, το πρόγραμμα θα εκπονηθεί από μια ομάδα επιστημόνων η οποία θα σχεδιάσει μια εκδοχή που θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και μία που θα απευθύνεται στην κοινωνία. Το πρόγραμμα θα είναι πενταετές και θα ανανεώνεται διαρκώς προσαρμοζόμενο στις ανάγκες που θα προκύπτουν και στην ανταπόκριση των μαθητών και των πολιτών.

Ο ίδιος σημείωσε πως φιλοδοξεί το πρόγραμμα να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ώστε να παρουσιαστεί και να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προχωρήσουν και όλες οι άλλες διαδικασίες για την εφαρμογή του.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο βήμα που έγινε για την κατασκευή του Μουσείου ήταν η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του κεντρικού δήμου, της ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο που επέτρεψε τη χωροθέτηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος σε ακίνητο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης και διευκόλυνε τις διαδικασίες για την κατασκευή του φιλόδοξου έργου (δείτε εδώ).