Skip to main content

Η ΚΕΔΗΘ σχεδιάζει λαχανόκηπο και υπαίθρια τάξη στην Τριανδρία

Στον χώρο, εκτός από τη μεταμόρφωσή του σε λαχανόκηπο, σχεδιάζεται να λειτουργήσει μια υπαίθρια τάξη για τα παιδιά του ΚΔΑΠ και για τους μαθητές

Να δώσει νέα πνοή σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στην περιοχή της Τριανδρίας, δημιουργώντας έναν λαχανόκηπο για νέους και παιδιά, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).  

Το οικόπεδο, έκτασης περίπου 700 τμ και χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, βρίσκεται κοντά στο ΚΔΑΠ της Τριανδρίας.

Ήδη, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου έχει ξεκινήσει συνεργασία με το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΑΠΘ, το οποία θα πραγματοποιήσει τα σχέδια για τη διαμόρφωση του χώρου καθώς και με τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά και Αστικής Ανθεκτικότητας Γιώργο Δημαρέλο.

Στον χώρο, εκτός από τη μεταμόρφωσή του σε λαχανόκηπο, σχεδιάζεται να λειτουργήσει και μια υπαίθρια τάξη τόσο για τα παιδιά του ΚΔΑΠ, όσο και για τους μαθητές της περιοχής. Για ένα αστικό πείραμα, ένα συμμετοχικό λαχανόκηπο έκανε λόγο, μιλώντας στη Voria.gr η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου, όπου τα παιδιά και οι νέοι θα κληθούν να καλλιεργούν και φροντίζουν το χώρο.

«Θα ζητήσουμε να παραχωρηθεί στην ΚΕΔΗΘ ο χώρος, ο οποίος ανήκει στον δήμο. Έπειτα το ΑΠΘ θα πρέπει να μας έχει έτοιμα τα τελικά σχέδια, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τη διαμόρφωση του χώρου. Εκτιμάμε ότι τον Απρίλιο θα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες», υπογράμμισε.



Σύμφωνα με την κ. Πασχαλίδου στο χώρο πρόκειται να τοποθετηθούν παρτέρια, να δημιουργηθούν ράμπες και σκαλοπάτια καθώς και ένα κιόσκι για την υπαίθρια τάξη. Παράλληλα, θα υπάρξουν  νέες φυτεύσεις. Η ΚΕΔΗΘ συμμετέχει στο πρόγραμμα URBACT σε συνεργασία με άλλους φορείς μέσα από το οποίο θα προκύψει και ένας κανονισμός λειτουργίας των λαχανόκηπων.