Skip to main content

Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης για κάθε δήμο θα ετοιμάσει η ΓΑΔΘ

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ θα δημιουργηθεί με βάση τις ανάγκες του κάθε δήμου και αφού πρώτα εξεταστούν τα όσα αναφέρουν στις αστυνομικές αρχές οι δήμαρχοι.

Ένα σχέδιο για κάθε δήμο της Θεσσαλονίκης θα καταρτίσει η Αστυνομική Διεύθυνση με στόχο την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ θα δημιουργηθεί με βάση τις ανάγκες του κάθε δήμου και αφού πρώτα εξεταστούν τα όσα αναφέρουν στις αστυνομικές αρχές οι δήμαρχοι.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ταξιάρχου Χρήστου Μπουλούμπαση και των δημάρχων της Θεσσαλονίκης στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ. Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μετά από εντολή της ηγεσίας του υπουργείου και του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

"Αποφασίσαμε να συναντήσουμε τους δημάρχους ώστε να αφουγκραστούμε την γνώμη των πολιτών και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες δράσεις της αστυνομίας. Να ακούσουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο καθένας στον τομέα του, στον χώρο του είτε αυτό είναι θέμα Τροχαίας, είτε Ασφάλειας είτε θέμα Τάξης και θα εισηγηθούμε νέες μορφές δράσεις" τόνισε ο κ. Μπουλούμπασης.

Ο ταξίαρχος σημείωσε ότι η "αστυνομία είναι όλη στο πόδι με πεζές περιπολίες αλλα και με την Ασφάλεια που ο κόσμος δεν βλέπει και ενεργεί πάντα. Η αύξηση της εγκληματικότητας μπορεί να οφείλεται και στην αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος που είναι αναπόφευκτη. Εμείς δρούμε διαρκώς" ξεκαθάρισε. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιοχές που είναι στο κόκκινο.

Ο κ. Μπουλούμπασης τόνισε ότι η δύναμη της ΕΛΑΣ και τα περιπολικά αρκούν και θα έχουν και τη νέα βοήθεια όπου θα πάρουν και τα κατασχεμένα ΙΧ. "Είμαστε πολλοί, έχουμε και νέες υπηρεσίες πεζών περιπολιών και θα έχουμε και άλλες" υπογράμμισε.



Χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ΕΛΑΣ ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος σημείωσε ότι γίνεται πρώτη φορά. "Συνήθως φωνάζαμε και γκρινιάζαμε εμείς στην πόρτα της Αστυνομίας" τόνισε. Αναφερόμενος στην περιοχή του έκανε λόγο για κλοπές, διαρρήξεις και μετανάστες που μένουν ακόμα και μέσα στα τρένα. Όπως είπε, η αστυνόμευση είναι ελλιπής και υπάρχουν πολλά κενά στα τμήματα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι το θέμα της παραβατικότητας είναι συχνό στην πόλη και βρίσκεται ακόμα και στο κέντρο της πόλης. "Ελπίζουμε άμεσα να ληφθούν τα μέτρα που πρέπει. Ο δήμος θα βοηθήσει όπου μπορεί" τόνισε ο κ. Ζέρβας.



Για πλήρη διάλυση της Αστυνομίας μίλησε ο δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. "Δεν υπάρχουν πεζές περιπολίες δεν υπάρχουν μοτοσυκλετιστές, δεν υπάρχουν περιπολικά" σημείωσε. Ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε και στις κλοπές χαλκού και άλλων ευαίσθητων υλικών από επιτήδειους που θέτουν σε κίνδυνο ζωές πολιτών.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης σε υπόμνημά του ζήτησε να συμπεριληφθεί η περιοχή του Ωραιοκάστρου στον προγραμματισμό της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ αιτήθηκε και την ενεργοποίηση σε περιοχές του δήμου της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.

"Πέρα από το γεγονός της μεγάλης έκτασης του δήμου έχουμε αυτή τη στιγμή τρεις δομές προσφύγων και μεταναστών στο Βαγιοχώρι, στα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας όπου θα γεμίσει με 1.000 νέους πρόσφυγες μετανάστες και μία δομή στην παραλία των Βρασνών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν  ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την ασφάλεια στον δήμο μας και με παραβατικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται αλλά και με άλλα συμβάντα που εκδηλώνονται στην περιοχή" τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.