Skip to main content

Σχέδιο διαφυγής στο εξωτερικό δείχνουν ευρήματα από το κρησφύγετο του Παππά

Συγγενικό πρόσωπο του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είχε επαφές με Ιταλούς για ενδεχόμενο μεταφοράς του στο εξωτερικό, πιθανότητα την Ιταλία.

Υπαρξη σχεδίου διαφυγής στο εξωτερικό δείχνουν ευρήματα στο διαμέρισμα – κρησφύγετο στου Ζωγράφου, όπου συνελήφθη χθες το βράδυ ο Χρήστος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», συγγενικό του πρόσωπο είχε επαφές με Ιταλούς για ενδεχόμενο μεταφοράς του στο εξωτερικό, πιθανότατα την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των ευρημάτων, είχαν εντοπιστεί ένα λάπτοπ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε να ελέγχει άτομα του περιβάλλοντός του προκειμένου να διαπιστώσει εάν κάποιο από αυτά είχε παράσχει κρησφύγετο στον φυγόποινο.

Εξετάστηκαν διαδοχικά άτομα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, συγγενικά του πρόσωπα και στο πέρασμα των μηνών ο κύκλος της έρευνας διευρυνόταν, με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να στρέφουν την προσοχή τους και σε άτομα από τον ευρύ κύκλο επαφών που είχε ο Παππάς, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής του εντός της Χρυσής Αυγής.

Συνολικά ελέγχθηκαν 300 άτομα πριν οι αστυνομικοί θέσουν στο επίκεντρο της προσοχής τους την 52χρονη Ελληνο-ουκρανή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το μέσο, αυτό έγινε μόλις τρεις ημέρες πριν τελικά τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήσουν έφοδο στην ισόγεια κατοικία και συλλάβουν τον Παππά.

«Eντάξει, έρχομαι» φέρεται να τους είπε μόλις του χτύπησαν την πόρτα δηλώνοντας την ιδιότητά τους.

Η 52χρονη περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως άτομο υπεράνω υποψίας. Οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής ωστόσο, κατάφεραν να εντοπίσουν σύνδεση, ένα «σημείο επαφής», όπως χαρακτηριστικά λένε, του Παππά με την 52χρονη πριν από περίπου δύο χρόνια.

Στο διάστημα της μυστικής παρακολούθησης την είδαν να βγαίνει δύο φορές για ψώνια, ενώ από μαρτυρίες περιοίκων προκύπτει ότι έβγαζε βόλτα και ένα κατοικίδιο.

Οι πληροφορίες για παρουσία του Παππά σε Σερβία, Αλβανία και αλλού ερευνήθηκαν δίχως αποτέλεσμα. Θεωρείται πλέον πιθανό εάν όχι βέβαιο ότι ο 58χρονος βρήκε από την πρώτη στιγμή καταφύγιο στο σπίτι του Ζωγράφου.

Ωστόσο, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν ο Χρήστος Παππάς κρυβόταν από την αρχή στο συγκεκριμένο σπίτι».

Πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσαν μόλις χθες το πρωί ότι ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού της 28ης Οκτωβρίου χθες το πρωί και κατόπιν αυτού έγινε η επιχείρηση σύλληψής του.

Πηγή: kathimerini.gr