Skip to main content

Σχέδιο καθαρισμού της Θεσσαλονίκης από 1.000 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την περισυλλογή των εκατοντάδων εγκαταλελειμμένων οχημάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Να καθαρίσει δρόμους και πεζοδρόμια από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μέσα στους σχεδιασμούς της Διεύθυνσης Καθαριότητας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την περισυλλογή των εκατοντάδων εγκαταλελειμμένων οχημάτων, εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.000 είναι τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε όλες τις κοινότητες του δήμου. Το επόμενο διάστημα λήγει η σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση με ιδιωτική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει να απομακρύνει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Στις προθέσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Ζεϊμπέκη είναι με προχωρήσει στην υπογραφή νέας σύμβασης, προκειμένου να «σηκωθούν» με πιο γρήγορες διαδικασίες όλα τα οχήματα που ιδιοκτήτες τους έχουν παρατήσει και να απελευθερωθούν έτσι οι θέσεις στάθμευσης.

Σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό αυτό αναμένεται να έχει και η Ομάδα Ευταξίας και Ανακύκλωσης που θα δημιουργήσει ο δήμος, καθώς τα άτομα που θα την αποτελούν θα έχουν και την αρμοδιότητα να εντοπίζουν σε ποια σημεία βρίσκονται εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο ο δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά τρόπους ώστε να μπορεί να απομακρύνει και εγκαταλελειμμένα μηχανάκια, τα οποία εντοπίζονται κυρίως πάνω σε πεζοδρόμια. «Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο δεν μπορούμε να τα απομακρύνουμε. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών ώστε να υπάρξει μια αλλαγή με νομοθετική ρύθμιση και να μπορέσουμε να κινηθούμε νόμιμα», σημείωσε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Σημειώνεται ότι για τα εγκαταλειμμένα οχήματα και οι δημότες μπορούν να κάνουν καταγγελία στον δήμο τηλεφωνικά στο Γραφείο Αποκομιδής στο 2310 494420.