Skip to main content

Σχέδιο για την προσωρινή φιλοξενία 10.000 προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. Σε ανοιχτή επικοινωνία Μουζάλας-Μπουτάρης.

Από την Τρίτη αναμένονται τα νεότερα γύρω από την υπόθεση της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, πρόκειται να επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συζητήσει με τους φορείς της αυτοδιοίκησης τη δυνατότητα να διαμορφωθούν χώροι υποδοχής και βραχείας φιλοξενίας, αλλά και να δει από κοντά συγκεκριμένα σημεία που προσφέρονται για το στήσιμο συγκεκριμένων υποδομών.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων υποδοχής για 50.000 ανθρώπους, οι οποίοι με βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προωθούνται στην Ευρώπη και θα αντικαθίστανται από άλλους. Πέρα από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου θα δημιουργηθούν τα περίφημα hot spotS, χώροι φιλοξενίας αναμένεται να δημιουργηθούν στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας - Ειδομένης, δηλαδή στην Αθήνα, τη Λαμία, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και την Ειδομένη.

Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ο σχεδιασμός είναι για τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας 10.000 ανθρώπων, σε τέσσερα ή πέντε διαφορετικά σημεία, τόσο στην δυτική, όσο και στην ανατολική πλευρά της πόλης.