Skip to main content

Σχέδιο της Pfizer για επέκταση της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη

Τι συζήτησε ο Θεσσαλονικιός επικεφαλής του βιοφαμαρμακευτικού κολοσσού Άλμπερτ Μπουρλά με τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου

Πολύ ικανοποιημένος για την πορεία της επένδυσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλoς της, Άλμπερτ Μπουρλά ο οποίος φαίνεται ότι έχει ακόμα πιο φιλόδοξα σχέδια για την πόλη.

Κάποια από αυτά τα αποκάλυψε σε δείπνο που είχε, χθες, σε παραλιακό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, μετά των συζύγων τους, με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, με τον οποίο o κ. Μπουρλά διατηρεί φιλική, οικογενειακή σχέση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας του βιοφαρμακευτικού κολοσσού ανέφερε ότι στόχος είναι το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας (digital innovation center) στη Θεσσαλονίκη, που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί, να απασχολεί μέχρι το τέλος του έτους 200 άτομα.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι για τις 30 διοικητικές θέσεις εστάλησαν 1.650 βιογραφικά, το 15% εξ αυτών μάλιστα από Έλληνες του εξωτερικού που προφανώς αναζητούν μια ευκαιρία επιστροφής στην πατρίδα.

Μάλιστα, η Pfizer έχει αποφασίσει να επεκτείνει την επένδυσή της, με τελικό στόχο την απασχόληση 500 εργαζομένων, εξετάζοντας μεταξύ άλλων και την εγκατάσταση στο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς Thess Intec, όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Διαβάστε: Έπεσαν οι υπογραφές για το Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec

Έτσι, κλείνει ένας κύκλος επαφών του Θεσσαλονικιού – να θυμίσουμε- επικεφαλής της Pfizer, καθώς πριν τον κ. Καράογλου, ο κ. Μπουρλά είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.