Skip to main content

Κορωνοϊός: Σχεδόν 1 στα 2 κρούσματα εντοπίζεται από τη Λάρισα και πάνω

Σχεδόν 1 στα 2 κρούσματα την τελευταία ημέρα αφορά στις περιοχές που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς - Πρώτη στη λίστα η Θεσσαλονίκη

Η διάδοση του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς μόνο την τελευταία ημέρα 475 από τα συνολικά 1.165 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στις περιφερειακές ενότητες του βόρειου τμήματος της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Στα 195 τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Η εικόνα στην υπόλοιπη Κ. Μακεδονία

Η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση της λίστας με τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού. Μάλιστα την Κυριακή, η Περιφερειακή Ενότητα ήταν η μόνη στον πίνακα του ΕΟΔΥ με τριψήφιο αριθμό μολύνσεων, που άγγιξαν τα 195 περιστατικά.

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς τον αριθμό μολύνσεων στη Λάρισα (80 κρούσματα σήμερα), η οποία συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές σε επίπεδο 4 (κόκκινο) στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης, τότε σχεδόν 1 στα 2 κρούσματα την τελευταία ημέρα αφορά στις περιοχές που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα

Βάσει του επιδημιολογικού χάρτη στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στις «κόκκινες περιοχές» στα βόρεια της χώρας κυμαίνεται μεταξύ 40% και 50%, την ώρα που στην Αττική, για παράδειγμα, υπολογίζεται σε πάνω από 60%.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη Θεσσαλονίκη είναι 50,08%, στη Χαλκιδική 46,84%, στο Κιλκίς 41,00%, στη Λάρισα 49,91%, ενώ στη Δράμα και την Πιερία τα ποσοστά κινούνται πιο χαμηλά, με 42,56% και 41,63%, αντίστοιχα.

Πιέζεται το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα

Την ίδια ώρα, στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας 56 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 306 στις απλές κλίνες Covid, ενώ πάνω από το 95% αφορά σε ανεμβολίαστους ασθενείς. Την ίδια ώρα, στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης οι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι 57 και στις απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 241.

Στο σύνολο της επικράτειας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκαν 163 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία, ενώ τα εξιτήρια περιορίστηκαν σε 125. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις αρχές, η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid ανέρχεται σε 69,2%.