Skip to main content

Σχοινάς: Εάν υπάρχει κρίση επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο, θα φταίει ο Πούτιν

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να συζητήσει για την επισιτιστική ασφάλεια στη συνάντηση που θα έχει με τον επικεφαλής του ΟΗΕ.

«Εάν υπάρχει μία κρίση επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο, θα φταίει ο Πούτιν», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο Politico, πριν αναχωρήσει για την πρώτη αποστολή του σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη.

Η επισιτιστική ασφάλεια αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα της συζήτησης που θα έχει ο κ. Σχοινάς με τον επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως ανέφερε, η επισιτιστική ασφάλεια «είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να είναι μία ευκαιρία για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ξεμπερδέψουμε αυτό το χάος που έφερε ο πόλεμος. Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου».

Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επεσήμανε ότι η πιθανότητα ενός νέου μεταναστευτικού κύματος λόγω της επικείμενης επισιτιστικής κρίσης θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη συμφωνία για το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ και πρόσθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις των κανόνων ασύλου το επόμενο έτος.

Εκτός από τον κ. Γκουτέρες, ο κ. Σχοινάς θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάντρο Μαγιόρκα και τον αρχιεπίεσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Μαγιόρκα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «θα δοθεί έμφαση στην ασφάλεια, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την εσωτερική ασφάλεια».