Skip to main content

Σχοινάς: Ευρώπη είναι τα δικαιώματα, τα ανοιχτά σύνορα, η αλληλεγγύη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε χθες μία γιορτή στο Ζάππειο υπενθυμίζοντας ότι φέτος οι Έλληνες συμπληρώνουμε 40 χρόνια «θεσμικά» Ευρωπαίοι.

Γιορτή στο Ζάππειο διοργάνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει των ευρωεκλογών, από τις οποίες απέχουμε μόλις δύο εβδομάδες, αλλά και για να υπενθυμίσει ότι φέτος οι Έλληνες συμπληρώνουμε 40 χρόνια «θεσμικά» Ευρωπαίοι.

Σε μια βραδιά γεμάτη από νεανική μουσική και μουσική γραμμένη για την «Ευρώπη που θέλουμε», ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έστειλε μήνυμα υπέρ της συμμετοχής στις ευρωεκλογές: «Όταν έρθει αυτή η ώρα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας να θυμάστε ότι η Ευρώπη είστε εσείς, τα δικαιώματα, οι δημοκρατίες, ο πολίτης, τα ανοιχτά σύνορα, η αλληλεγγύη, ο ρόλος της γυναίκας, η υγεία, η εκπαίδευση, η κινητικότητα».

Δείχνοντας το φωταγωγημένο κτήριο του Ζαππείου Μεγάρου, ο κ. Σχοινάς θύμισε ότι 40 χρόνια πριν, σ' αυτόν τον χώρο, «γεννήθηκε η ευρωπαϊκή Ελλάδα» και εξέφρασε την προσδοκία αυτός ο λαμπερός χώρος «να φωτίσει τις μνήμες αλλά και το ευρωπαϊκό μας μέλλον».

Στον χώρο είχαν στηθεί περίπτερα από πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες, οι οποίες έδιναν ενημερωτικά έντυπα για τις χώρες τους, την εκπαίδευση, τα τοπικά προϊόντα και τον τουρισμό. Μεταξύ των πρεσβειών που είχαν δικό τους περίπτερο ήταν αυτές της Γαλλίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Ολλανδίας, της Σλοβενίας, της Τσεχίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, ενώ δική τους παρουσία, είχαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.