Skip to main content

Σχοινάς: Tα ελληνικά πανεπιστήμια να συνεχίζουν να παράγουν ανθρώπους σαν τον Μπουρλά

«Θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να συνεχίσουν να παράγουν ανθρώπους όπως ο Άλμπερτ Μπουρλά», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Την επιθυμία του τα ελληνικά πανεπιστήμια να επωφεληθούν από την ευρωπαϊκή στρατηγική που παρουσίασε η Κομισιόν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τραβούν την προσοχή για την ποιότητα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών τους, αλλά και τη δυναμική στον τομέα της έρευνας και του πολιτισμού εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες θα ωφελήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε:

«Ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για την εκπαίδευση, αλλά και ως Έλληνας, ο οποίος είναι τυπικό παράδειγμα της δημόσιας εκπαίδευσης, τελείωσα το δημόσιο σχολείο, αλλά και το δημόσιο πανεπιστήμιο, με λυπεί κάθε φορά που βλέπω να υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια προβλήματα βίας, καταλήψεις».

«Θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να τραβούν την προσοχή για την ποιότητα των εκπαιδευτικών τους, των φοιτητών τους, για τη δυναμική τους στον τομέα της έρευνας, του πολιτισμού» προσέθεσε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «τώρα που η Ελλάδα συνολικά οδεύει και πάλι προς την ανάπτυξη, θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να ακολουθήσουν αυτές τις προσπάθειες αναγέννησης και ελπίζω ότι η στρατηγική μας θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση». «Θα ήθελα τα ελληνικά πανεπιστήμια να συνεχίσουν να παράγουν ανθρώπους όπως ο 'Αλμπερτ Μπουρλά για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Pfizer παρά ανθρώπους που καταστρέφουν τον εξοπλισμό των πανεπιστημίων» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.