Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
x

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2017 Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΚΟΝΟΥ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ τοποθετεί στις αρχές του επομένου έτους την προκήρυξη διαγωνισμού για το πρώην στρατόπεδο Γκόνου.

Στην ίδια λογική με την ανάπτυξη του Θριασίου θα προχωρήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ για τη δημιουργία ενός μεγάλου εμπορευματικού κέντρου και στη περιοχή των Διαβατών, στο στρατόπεδο Γκόνου. Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει την απομάκρυνση των πολλών ενταφιασμένων πυρομαχικά που υπάρχουν στη μεγάλη έκταση του πρώην στρατοπέδου, εργασία που υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα παραπάνω είπε από το βήμα του συνεδρίου του συνεδρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθ. Σχίζας, ενημερώνοντας ότι ο διαγωνισμός για το Θριάσιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Ειδικότερα για το στρατόπεδο Γκόνου ενημέρωσε ότι ως τέλος του 2016 θα έχει τελείωσει ο καθαρισμός των εδαφών και στο πρώτο τετράμηνο του 2017 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του επενδυτή που θα το διαχειριστεί.

Σε τούτη τη φάση ωριμάζουν οι μελέτες για το έργο του εμπορευματικού σταθμού ενώ από τα 600 στρέμματα του στρατοπέδου έχουν καθαριστεί τα 200.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ συνδέει το συγκεκριμένο διαγωνισμό με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ αφού έτσι, θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος πόλος εμπορευματικών μεταφορών και στη Θεσσαλονίκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ