Skip to main content

Σχολεία φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στους κήπους της Νέας Παραλίας

Οι μαθητές αφιερώνουν ένα δέντρο, τοποθετούν μία ταυτότητα και διατυπώνουν ένα μήνυμα. Η δράση διοργανώνεται από τους Φίλους της Νέας Παραλίας.

Εξήντα δέντρα σκοπεύει να φυτέψει στους Κήπους της Νέας Παραλίας ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» μαζί με σχολεία της Θεσσαλονίκης.

«Μέσα από μια συμβολική χειρονομία προσφοράς αλλά και σύνδεσης με τον δημόσιο χώρο, σχολεία της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων, φυτεύουν και υιοθετούν ένα ή περισσότερα δέντρα στους κήπους της Νέας Παραλίας. Αφιερώνουν ένα δέντρο σε ένα σημείο της Νέας Παραλίας, τοποθετούν μία ταυτότητα και διατυπώνουν ένα μήνυμα προς τους συνανθρώπους τους.

Φυτεύουν 60 νέα δέντρα σε ένα δημόσιο χώρο σηματοδοτώντας την ενεργό συμμετοχή και την πεποίθηση ότι η ευθύνη διαχείρισης των κοινών της πόλης επιμερίζεται σε όλους μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής -Προστασίας του Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία - Θράκη»

Οι φυτεύσεις Θα γίνουν τον Μάρτιο του 2019. Όσα σχολεία ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν για τη συμμετοχή τους. Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή δεν έχει κόστος για τα σχολεία. Οι 300 πρώτοι μαθητές θα πάρουν μία έκδοση του συλλόγου με τα φυτά της Νέας Παραλίας.