Skip to main content

Σχολικό πρωτάθλημα... Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης τον Απρίλιο

Μια πρωτοποριακή δράση στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Με επίκεντρο την πρωτοποριακή δράση «Κids Save Lives - Tα Παιδιά Σώζουν Ζωές», που έχει σώσει τη ζωή αρκετών ανθρώπων στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στις 3 με 6 Απριλίου.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός, Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές με σύνθημα «Το επείγον υπόθεση της κοινωνίας» υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Στο βήμα του συνεδρίου θα βρεθούν καταξιωμένοι επιστήμονες στο χώρο του επείγοντος από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις εμπειρίες, τις προκλήσεις και τα αποτελέσματα του τρόπου λειτουργίας των συστημάτων Υγείας ανά την υφήλιο.

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα, του Εθνικού Προγράμματος Εκπαίδευσης μαθητών και εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, "Κids Save Lives - Tα Παιδιά Σώζουν Ζωές" καθώς και τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος ‘’Νo.Νo.Go - H Kοινότητα Σώζει Ζωές’’.

Μάλιστα για πρώτη φορά θα γίνει πρωτάθλημα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, μεταξύ των σχολείων που έχουν εκπαιδευτεί στην ΚΑΡΠΑ μέσω του εθνικού προγράμματος, με έπαθλο τρεις Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (AEDs) για τα σχολεία τους, χορηγία της εταιρείας Βασίλειος & Ιωάννης Μάντζαρης Α.Ε.
 
200 μαθητές θα προσομοιώσουν με δραματικό και ρεαλιστικό τρόπο την αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής του καθηγητή τους.  Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί, εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση νέων τεχνολογιών και εικονικής πραγματικότητας [VR CPR] στέλνοντας το μήνυμα πως η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και συγκαταλέγεται πλέον στις πρωτοπόρες χώρες της Ευρώπης στην εκπαίδευση μαθητών στην Αναζωογόνηση.

Το παρόν και το μέλλον του ΕΚΑΒ και του Έλληνα επαγγελματία Διασώστη θα βρεθεί στον πυρήνα του συνεδρίου, με την ανάγκη της πιστοποιημένης ανέλιξης, την σαφή περιγραφή των επαγγελματικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων να είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν. Επίσης για πρώτη φορά θα τεθεί με έμφαση, η ανάγκη για την σύσταση του Εθνικού Συστήματος Τραύματος.

Την επιτυχία του συνεδρίου μεταξύ άλλων εγγυώνται και οι συνεργαζόμενοι φορείς και επιστημονικές εταιρείες οι οποίες είναι: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής, η Ελληνική Εταιρεία Τραύματος & Επείγουσας Ιατρικής, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών», η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία, η Ελληνική Επιτροπή του Definitive Surgical Trauma Course, International Association for Trauma & Intensive Care, η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος, η Προνοσοκομειακή Φροντίδα - Εθνικό Κέντρο PHTLS, το Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου.