Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΔΟΕ: ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΠΟΤΩΝ

Σε μία από τις δύο επιχειρήσεις, οι οποίες υπέστησαν έλεγχο, υπολογίζεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 130.000 ευρώ.

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αφορολόγητων και νοθευμένων αλκοολούχων ποτών προχώρησε το ΣΔΟΕ, σε επιχείρηση καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της νοθείας προϊόντων στην Πελοπόννησο, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στις 28 και 29 Μαρτίου, υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής - Αιγαίου του ΣΔΟΕ, σε ελέγχους που διενεργήσαν διαπίστωσαν ότι:

- Σε επιχείρηση παραγωγής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών υπήρχαν διαφορές αποθεμάτων πρώτων υλών (αιθυλικής αλκοόλης) και προϊόντων, τα οποία βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής πληρωμής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε διάθεση, χωρίς την έκδοση παραστατικών εγγράφων, την έγκριση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και την καταβολή των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, ποσότητας 3.861,50 Λίτρων Άνυδρων Αιθυλικής Αλκοόλης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.  

Επίσης, κατασχέθηκαν ποσότητες 3.090 λίτρων αλκοολούχων ποτών (τζιν, λικέρ), 220 λίτρων ούζου και 352 λίτρων μαυροδάφνης για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη κατοχή και προηγούμενη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

- Σε επιχείρηση εμπορίας αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκε ποσότητα 345 φιαλών αλκοολούχων ποτών με ενδείξεις παραποίησης των σημάτων (ετικέτες), 375 λίτρα αλκοολούχου ποτού αγνώστου ταυτότητας, 384 φιάλες καθαρού οινοπνεύματος με υπόνοια παραποίησης των στοιχείων προέλευσης του και εξοπλισμός αποκόλλησης ταινιών και επανατοποθέτησης πλαστών ετικετών και σημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται για την εύρεση της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας αλκοολούχων ποτών από τους εμπλεκόμενους, τον προσδιορισμό των δασμών που διέφυγαν της είσπραξης από το Ελληνικό Δημόσιο και τον εντοπισμό των προσώπων που παρασκευάζουν και διακινούν επικίνδυνα αλκοολούχα ποτά για τη δημόσια υγεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ