Skip to main content

Σε 22 νέες χώρες εισήλθε το 2009 η Doppler

Με ενίσχυση της εξωστρέφειάς της απαντάει στην κρίση η βιομηχανία ανελκυστήρων Doppler, η οποία παρουσίασε άνοδο των εξαγωγών της κατά 21,9% το 2009.
Με ενίσχυση της εξωστρέφειάς της απαντάει στην κρίση η βιομηχανία ανελκυστήρων Doppler, η οποία εισήλθε σε 22 νέες χώρες το 2009 και είδε τις εξαγωγές της να αυξάνονται κατά 21,9% σε σχέση με το 2008. Η αύξηση των εξαγωγών αναπλήρωσε σε σημαντικό βαθμό τις απώλειες της τάξεως του 31,7%, που κατέγραψαν οι πωλήσεις της εταιρείας στην ελληνική αγορά εξαιτίας της κρίσης στην οικοδομή.

Έτσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, η εταιρία θα καταφέρει να περιορίσει την πτώση του τζίρου για το σύνολο της χρήσης στο 12% έναντι του 2008, οπότε διαμορφώθηκε σε 23,5 εκατ. ευρώ.

Οι εξαγωγές της Doppler, η οποία είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, αντιπροσωπεύουν το 2009 άνω του 50% του συνολικού τζίρου έναντι 36,2% τον προηγούμενο χρόνο. Η εταιρεία έχει σήμερα παρουσία σε 37 χώρες από 15 το 2008 με την Αγγλία να αποτελεί βασική εξαγωγική αγορά για τα προϊόντα της. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Doppler, κ.Σταύρο Σταυρόπουλο, ανερχόμενες αγορές με σημαντική δυναμική αποτελούν η Ρωσία, οι χώρες της Βόρειας Αφρικής και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως τονίζει ο κ. Σταυρόπουλος, η εταιρεία θα δώσει έμφαση και το 2010 στην εξωστρεφή στρατηγική της, καθώς οι εξαγωγές αναπληρώνουν τον τζίρο, βελτιώνουν τη ρευστότητα και ενισχύουν την κερδοφορία της. Εκτός από τους ανελκυστήρες η Doppler έχει ξεκινήσει τη διάθεση στην αγορά κυλιόμενων-σκαλών και αυτόνομων μηχανικών θέσεων στάθμευσης, δράση την οποία στοχεύει να ενισχύσει, προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της στο πακέτο ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες και θέσεις στάθμευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία εκτέλεσε, ήδη, την πρώτη παραγγελία για 109 μονάδες αυτόνομων μηχανικών θέσεων στάθμευσης στη Μόσχα.

Νέες επενδύσεις

Στο μεταξύ, η Doppler δρομολογεί εντός του 2010 επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,3 εκατ.ευρώ για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και την επέκταση των αποθηκευτικών της εγκαταστάσεων στο Βιομηχανικό Πάρκο Πολυκάστρου κατά 1.500 τμ. Για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος η εταιρεία κατέθεσε το Δεκέμβριο του 2009 αίτηση στον αναπτυξιακό νόμο.