Skip to main content

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν «Αυγή» και «Στο Κόκκινο» για τις απολύσεις

Η 24ωρη απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγγελία απολύσεων δημοσιογράφων στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε 24ωρη απεργία από τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 9:00 το πρωί της Τρίτης στην εφημερίδα «Αυγή», τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τις ιστοσελίδες τους προχώρησαν η ΕΣΗΕΑ και η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση δημοσιογράφων στον ραδιοφωνικό σταθμό «επειδή δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών».

Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΤΕΡ και η ΕΠΗΕΑ (Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) ζητούν «τη μη πραγματοποίηση των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την άμεση καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους».

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ, κήρυξε 24ωρη απεργία για όλους τους δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr» στη Θεσσαλονίκη.

«Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγγελία απολύσεων από την εργοδοσία και με αίτημα την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους συναδέλφους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.