Skip to main content

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι ναυτεργάτες στις 24 Νοεμβρίου

H απεργιακή κινητοποίηση να αποτελέσει αφετηρία για την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων ως μοναδικού δρόμου για την εργατική τάξη, λένε οι ναυτεργάτες.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει στις 24 Νοεμβρίου η ομοσπονδία ναυτεργατών.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

«Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα να συμπορευτούν στην απόφαση αυτή έτσι ώστε να δοθεί ένα αγωνιστικό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και η απεργιακή κινητοποίηση να αποτελέσει την αφετηρία για την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων ως μοναδικού δρόμου για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης – μεγάλου κεφαλαίου και τοκογλύφων δανειστών».

Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Νίκος Κροκίδης στήριξε, ανέδειξε και πρότεινε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 24/11/2016.

Στην συνέχεια ανέλυσε την πρόταση της ΠΕΝΕΝ για την ανάγκη σύσσωμος ο Ναυτεργατικός κόσμος, εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί, να δώσουν αγωνιστικά την απάντηση με οργάνωση – συσπείρωση, σωστό προσανατολισμό και αιτήματα που εκφράζουν τα ζωτικά προβλήματα των Ναυτεργατών.