Skip to main content

Σε αδιέξοδο η συνάντηση της Μπατζελή με τους αγρότες

Σε αδιέξοδο κατέληξε η σύσκεψη της υπουργού Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων με εκπροσώπους από τα 14 μπλόκα του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, οι οποίοι μετά το τέλος της συνάντησης ανέφεραν ότι
Σε αδιέξοδο κατέληξε η τετράωρη σύσκεψη της υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή και εκπροσώπων από τα 14 μπλόκα του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, που έγινε εχθές το βράδυ. Οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Αλαμάνας του Κάστρου και μερικών άλλων της Βορείου Ελλάδας ανέφεραν μετά το τέλος της συνάντησης ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα το μεσημέρι, σε συνελεύσεις που θα γίνουν στους τόπους των μπλόκων, θα πάρουν τις αποφάσεις τους για την μορφή του αγώνα τους.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης η κ. Μπατζελή είχε επισημάνει ότι: «Κατανοούμε και ζούμε τα προβλήματα των αγροτών, τις αγωνίες και τα αιτήματά τους. Απαντάμε με τρόπο σαφή, τεκμηριωμένο και χρονικά οριοθετημένο». Τους κάλεσε δε να αρθούν στο ύψος της κοινωνικής τους ευθύνης και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση που θα γίνει το μεσημέρι κοντά στις Σέρρες, με εκπροσώπους των αγροτών της Βορείου Ελλάδος και μπλόκων της Θεσσαλίας (Νίκαια, κλπ), όπου αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για την στάση των αγροτών από την προσεχή Δευτέρα.