Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα στον δράστη του επεισοδίου με τον πυροβολισμό

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ο 41 ετών άνδρας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στη Νικόπολη το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο 41 ετών άνδρας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε με πιστόλι στα πόδια 39χρονο, το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακούργημα), κατοχή ναρκωτικών (βρέθηκαν στην κατοχή του 68 ναρκωτικά χάπια) κ.ά.

Δράστης και θύμα, φαίνεται πως γνωρίζονταν και ήταν θαμώνες του καταστήματος. Ένας διαπληκτισμός για ασήμαντη αφορμή που προηγήθηκε μεταξύ τους εντός της επιχείρησης ήταν -σύμφωνα με τη δικογραφία- η αφορμή για το επεισόδιο που προκλήθηκε. Ο κατηγορούμενος ως δράστης, ομογενής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ (όπως και το θύμα) μετά την πράξη του ανέβηκε σε ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας, όπου λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς.

Ο 39χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την παροχή πρώτων βοηθειών και είναι καλά στην υγεία του.