Skip to main content

Σε αναζήτηση διευθυντή από την αγορά η δημοτική τηλεόραση TV100

Μετά την αποχώρηση Ασπροπούλη, η διοίκηση Ζέρβα στρέφεται στην αγορά -και όχι στο υφιστάμενο δυναμικό- για τη θέση του διευθυντή τηλεόρασης στην TV100

Έπειτα από πολλούς μήνες στη διάρκεια των οποίων συνεδρίαζε δια περιφοράς, λες και ο κορωνοϊός διαδίδεται μέσω διαδικτύου, το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του δήμου Θεσσαλονίκης συνήλθε προχθές, αυτή τη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης. Το είχαν ζητήσει μέλη του δ.σ., απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα απέχουν. Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η προκήρυξη για τη θέση διευθυντή τηλεόρασης στην TV100.

Όπως σας είχα ενημερώσει εδώ και πολύ καιρό, ο τέως διευθυντής Δημήτρης Ασπροπούλης είχε αποφασίσει να αποχωρήσει, όπως και έγινε, πηγαίνοντας με μετάταξη στο Μέγαρο Μαξίμου και από κει, ξανά πίσω στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα κοντά στον Σταύρο Καλαφάτη. Σας είχα ενημερώσει επίσης ότι όσες κρούσεις έγιναν σε δημοσιογράφους της TV100 για να καλύψουν εκείνοι την κενή θέση, όλες απέβησαν άκαρπες. Λογικό, καθώς εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολος είναι αυτός ο ρόλος υπό την παρούσα γενική διεύθυνση.

Έτσι, μοιραία, η διοίκηση Ζέρβα αποφάσισε να στραφεί στην αγορά. Να αναζητήσει δηλαδή διευθυντή τηλεόρασης εκτός TV100. Με την απόφαση αυτή διαφώνησαν τέσσερα από τα μέλη του δ.σ. τα οποία ζητούσαν η θέση να καλυφθεί εκ των ενόντων, θεωρώντας πως υπάρχουν στη δημοτική τηλεόραση άξιοι δημοσιογράφοι οι οποίοι μπορούν κάλλιστα να αναλάβουν τη θέση. Έτσι η απόφαση για πρόσληψη δημοσιογράφου εκτός ΔΕΠΘΕ πέρασε κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι Πασχαλίδου, Διαμαντάκης, Λεπίδου. Σαράντος).

Σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσιάστηκε στο δ.σ., τα προσόντα τα οποία πρέπει να έχει κάποιος για να υποβάλει υποψηφιότητα είναι να διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ (πάλι καλά, γιατί μέχρι τώρα αρκούσε το απολυτήριο λυκείου), να γνωρίζει την αγγλική, να ξέρει από υπολογιστές, να έχει διοικητικές, επικοινωνιακές και ηγετικές ικανότητες, να διαθέτει ενδελεχή γνώση και κατανόηση του αντικειμένου και της σχετικής νομοθεσίας αναφορικά με τα ΜΜΕ και τις επιχειρήσεις ΟΤΑ κι επίσης, να έχει δεκαετή εμπειρία σε ΜΜΕ του εσωτερικού ή και του εξωτερικού, χωρίς πάντως, να διευκρινίζεται εάν η εμπειρία θα πρέπει να αφορά τηλεόραση. Προσόντα, ωστόσο, επαρκέστατα, σε βαθμό που υπερβαίνουν πολλάκις ακόμη και αυτά τα οποία (υποτίθεται ότι) διαθέτουν οι προϊστάμενοί του.  

Τώρα, όσοι σκοπεύουν να ενδιαφερθούν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η όλη διαδικασία θα πάρει μερικούς μήνες, μπορεί και εξάμηνο. Διότι η αίτηση για πρόσληψη πάει πρώτα στον υπουργό προς έγκριση, μετά επιστρέφει στη ΔΕΠΘΕ, γίνεται η σχετική εισήγηση προς το δ.σ. για την προκήρυξη, εγκρίνεται από το δ.σ., αναρτάται η προκήρυξη, δίνεται προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων, ακολουθεί η αξιολόγηση των ενδιαφερομένων, η τελική επιλογή από την επιτροπή που θα οριστεί, η έγκριση της τελικής επιλογής από το δ.σ., η χορήγηση προθεσμίας για υποβολή τυχόν ενστάσεων, η εν συνεχεία έγκριση από το υπουργείο, και βλέπουμε... Κατόπιν όλων αυτών, ο Ασπροπούλης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αναντικατάστατος.