Skip to main content

Σε ανοδική πορεία η πιερική γαλακτοβιομηχανία Κορφή

Η εταιρία, η οποία κατέχει ηγετική θέση στο νομό Πιερίας προχωρά σε επένδυση 1,5 εκατ.ευρώ για την ανέγερση νέων αποθηκών και ψυγείων.
Σε επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την επέκταση των κτιριακών της εγκαταστάσεων κατά 1.800 τμ με την ανέγερση νέων αποθηκευτικών χώρων και ψυγείων προχωρά η γαλακτοβιομηχανία Κορφή. Παράλληλα, η εταιρία, η οποία θα καταγράψει την τρέχουσα χρήση αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 30%, ολοκλήρωσε πρόσφατα επενδύσεις ύψους 700.000 ευρώ για τη βελτίωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού και την εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής στην κατηγορία των γιαουρτιών. Όπως τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κορφή, κ. Νίκος Τριφταρίδης, η εταιρία διεύρυνε τη γκάμα των προϊόντων στο γιαούρτι με την κυκλοφορία της συσκευασίας του ενός κιλού.

Η Κορφή ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο των γαλακτομικών το 2003 με έδρα τον Κάτω Άγιο Ιωάννη, ένα γραφικό και παραδοσιακό χωριό του νομού Πιερίας. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας καλύπτουν επιφάνεια 2.000 τμ σε οικόπεδο 11 στρεμμάτων, ενώ με την επένδυση που βρίσκεται σε εξέλιξη οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύπτουν συνολική επιφάνεια 3.800 τμ.

 Τα φρέσκα προϊόντα της Κορφή φτάνουν καθημερινά σε μεγάλα και μικρά σημεία πώλησης στους νομούς Πιερίας, όπου κατέχει ηγετική θέση, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Λάρισας. Η εταιρία δραστηριοποιείται και στο χώρο του private label, όπου συνεργάζεται με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl, ενώ πραγματοποιεί μικρές εξαγωγές στην αγορά της Ιταλίας. Υπό μελέτη βρίσκεται, εξάλλου, από τη διοίκηση της εταιρίας το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά του γάλακτος υψηλής παστερίωσης.

Η Κορφή επεξεργάζεται αποκλειστικά ολόφρεσκο ελληνικό γάλα και παράγει μια ευρεία ποικιλία γευστικών αγνών προϊόντων: Φρέσκο γάλα πλήρες με 3,7% λιπαρά, ελαφρύ και άπαχο, γιαούρτι παραδοσιακό και ευρωπαϊκού τύπου, φρέσκο γάλα με κακάο και αριάνι. Σύμφωνα με τον κ. Τριφταρίδη, το βασικό πλεονέκτημα  των προϊόντων της εταιρίας προκύπτει από το γεγονός ότι το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων της εταιρείας προέρχεται από τις ιδιόκτητες κτηνοτροφικές μονάδες της εταιρίας και συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους  που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση σε απόσταση 50 χλμ από το εργοστάσιο στον Κάτω Άγιο Ιωάννη. Οι κτηνοτροφικές μονάδες ελέγχονται πλήρως ως προς τη διατροφή των ζώων, η οποία γίνεται αποκλειστικά με φυτικές και μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

Η εταιρία θα παρουσιάσει για την τρέχουσα χρήση αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της Κορφή αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση κατά 30% έναντι του 2008 και να διαμορφωθεί στα 6 εκατ. ευρώ. “Μάλιστα, κόντρα στην οικονομική κρίση και τις δύσκολες ημέρες που περνάει η μικρομεσαία επιχείρηση στη χώρα μας προχωρήσαμε εφέτος λόγω της αύξησης των πωλήσεων στην πρόσληψη πέντε ατόμων στην Κορφή φθάνοντας έτσι στους 30 εργαζόμενους”, αναφέρει ο κ. Τριφταρίδης, ο οποίος θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης τη σταθερότητα στο οικονομικό περιβάλλον και στις σχέσεις κράτους-επιχειρήσεων. «Αν θέλει η κυβέρνηση να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης. Προτείνω πχ στον τομέα της απασχόλησης ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μοιράζουν το 13ο μισθό στη διάρκεια του έτους, ώστε να μην επιβαρύνονται  σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία με διπλό μισθό και διπλές εισφορές στα ταμεία», σημειώνει ο κ. Τριφταρίδης.