Skip to main content

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 π.μ. έως λήξη ωραρίου

Παραλύει σήμερα ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι σε λιμάνια, λογιστές, οικοδόμοι. Προβλήματα στη λειτουργία των τραπεζών ενώ χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στις 10.30 είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου και την ίδια ώρα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου μπροστά από τα γραφεία του ΕΚΘ.

Στις 10.30 είναι και το κάλεσμα της ΟΚΔΕ στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία και μισή ώρα νωρίτερα των ντιλιβεράδων στο ίδιο σημείο.

Στις 12.00 είναι η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα.

Χειρόφρενο στα ΜΜΕ - Απεργία και στον ΟΑΣΘ

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει, για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, η ΓΣΕΕ.

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία (δείτε εδώ).  

Στην Αθήνα θα ακινητοποιηθεί για ολόκληρο το 24ωρο το Μετρό (γραμμές 2 & 3). Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα.

Εικοσιτετράωρη απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Προβλήματα στις τράπεζες

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε νέα πανελλαδική απεργία στον κλάδο και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, που σηματοδοτούν μια ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους.