Skip to main content

Πορείες κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Θεσσαλονίκη(φωτο-vid)

Από τις 10.00 ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Ακολούθησαν πορείες.

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινήθηκε σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς από τις 10.00 ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας κατά του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, στο άγαλμα Βενιζέλου, από όπου λίγο μετά τις 11 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο ΥΜΑΘ. Το παρών έδωσαν και μέλη φοιτητικών συλλόγων.



Στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία συγκεντρώθηκαν μέλη της ΟΚΔΕ αλλά της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, ενώ στο ΕΚΘ συγκεντρώθηκαν μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν επίσης στο ΥΜΑΘ.

«Διεκδικούμε η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο που ετοιμάζεται να περάσει, ο οποίος βάζει χέρι στα συνδικάτα και στις συλλογικές συμβάσεις», τονίζει η Δήμητρα Κομνιανού, εργαζόμενη και μέλος του Συντονισμού ενάντια στα Μνημόνια.

«Το νέο νομοσχέδιο δίνει γη και ύδωρ στους εργοδότες και στις πολυεθνικές έναντι πινακίου φακής», δήλωσε από πλευράς του ο Βασίλης Κεφαλάς, μέλος της διοίκησης του συνδικάτου επισιτισμού Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Παράλληλα, πορεία πραγματοποίησαν περίπου 200 άτομα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οδό Εγνατία, η οποία κατέληξε επίσης στο ΥΜΑΘ. Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα.