Skip to main content

Σε απόγνωση οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη - Πτώση 80% στον τζίρο

«Θεωρούμε ότι πρέπει να επιδοτηθούμε για όλες τις κενές θέσεις, για όλα τα χαμένα δρομολόγια αυτό το διάστημα» τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Ταξί.

«Είχαμε διαβεβαιώσεις από τον υπουργό ότι θα επιτραπεί και δεύτερος επιβάτης στα ταξί, η αγορά άνοιξε αλλά δεύτερο άτομο δεν μπήκε ποτέ» δήλωσε μιλώντας στον Focus FM ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης.

«Ο κλάδος νιώθει απαξίωση, με την αγορά ανοιχτή, με σκέψεις να πάμε στα χιονοδρομικά κέντρα, σκέψεις να αλλάζουμε νομό, να ανοίξουμε τα πάντα, εκτός από τα ταξί. Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή είμαστε κλειστοί» ανέφερε στη συνέχεια.

Τόνισε δε, ότι «αυτή η απαξίωση δεν μπορεί να συνεχιστεί, ο κλάδος θα αντιδράσει» συμπληρώνοντας «είμαστε στα κάγκελα, χωρίς επιδότηση, χωρίς κανένα βοήθημα εδώ και τρεις μήνες».

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιδοτηθούμε για όλες τις κενές θέσεις, για όλα τα χαμένα δρομολόγια όλο αυτό το διάστημα» σημείωσε ο κ. Λεοντιάδης.

«Ο τζίρος έχει πέσει κατά 80-85% από την αρχή της καραντίνας. Συσσωρεύουμε χρέη, δεν θα αντέξουμε. Εκπέμπουμε SOS.» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Το ηχητικό: