Skip to main content

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες του δήμου Κάτω Ολύμπου

Σε πλήρη απόγνωση έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης του δήμου Κάτω Ολύμπου, στο νομό Λάρισας λόγω του κλεισίματος της κοιλάδας των Τεμπών.
Σε πλήρη απόγνωση έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης του δήμου Κάτω Ολύμπου, στο νομό Λάρισας, που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να καταγράφουν σχεδόν μηδενικούς τζίρους, λόγω του κλεισίματος της κοιλάδας των Τεμπών. Τα προβλήματα που δημιούργησε η διακοπή της συγκοινωνίας μέσω των Τεμπών δεν έχουν τελειωμό για το δήμο Κάτω Ολύμπου, προβλήματα που αφορούν όλους τους δημότες του αλλά και τον ίδιο το δήμο.

Οι επαγγελματίες της περιοχής βλέπουν τα καταστήματά τους να ερημώνουν, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα με τις κατολισθήσεις στα Τέμπη. Ως μοναδική ελπίδα για την αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς προβάλλεται από όλους τους πολίτες η άμεση διάνοιξη και λειτουργία του δρόμου Ιτέα-Ραψάνη, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της βελτίωσης. Οι καταστηματάρχες από τη Ραψάνη, τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό επισκέφθηκαν πρόσφατα το δήμαρχο Κάτω Ολύμπου, κ. Νίκο Βαλσαμόπουλο, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματά τους και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα που έχει ανακύψει με την αποκοπή του δήμου από τον υπόλοιπο νομό Λάρισας αλλά και από το εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι επαγγελματίες σημείωσαν ότι εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, πολλές επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να βάλουν λουκέτο, λόγω του οικονομικού μαρασμού στον οποίο έχουν περιέλθει.