Skip to main content

Αυστραλία: Σε απομόνωση η Βικτόρια - Νέο ρεκόρ με 317 νέα κρούσματα

Η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων στην Αυστραλία, έχει τεθεί σε απομόνωση από την υπόλοιπη χώρα, λόγω έξαρσης κορωνοιού.

Οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν δύο θανάτους ηλικιωμένων ανδρών εξαιτίας της COVID-19 και νέο θλιβερό ρεκόρ 317 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CΟV-2.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το προηγούμενο ρεκόρ (288) σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά στην Αυστραλία, οι αρχές ανακοίνωσαν 327 κρούσματα.

Η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων στην Αυστραλία, έχει τεθεί σε απομόνωση από την υπόλοιπη χώρα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα και θα παραμείνει για άλλες πέντε. Στους 4,9 εκατ. κατοίκους της Μελβούρνης, της πρωτεύουσάς της, έχει συστηθεί να μείνουν σπίτι και να μην βγαίνουν παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο και αφού έχουν εξασφαλίσει σχετική άδεια από τις αρχές.

Ως σήμερα στην Αυστραλία καταμετρώνται συνολικά 113 θάνατοι και σχεδόν 11.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, απολογισμός αισθητά χαμηλότερος από άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όμως η πρόσφατη ραγδαία αύξηση του αριθμού κρουσμάτων έχει θορυβήσει τις αρχές.