Skip to main content

Σε Αθήνα και Καβάλα αντί του Μακεδονία θα προσγειώνεται η easyJet

Οριστική η απόφαση της easyJet για παράκαμψη του αεροδρομίου Μακεδονία. Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιεί πτήσεις μέσω της Αθήνας.

Από Αθήνα και Καβάλα θα ταξιδεύουν στον προορισμό τους μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, όσοι ταξιδιώτες είχαν προγραμματισμένες πτήσεις μέσω της EasyJet από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Όπως τονίζει εκ νέου η εταιρεία, εξακολουθεί να υπάρχει θέμα ασφαλείας για τα πληρώματα και τους πελάτες της, λόγω της αναγκαστικής χρήσης του τροχοδρόμου μετά το κλείσιμο του διαδρόμου προσαπογειώσεων ώστε να ολοκληρωθούν τα σχετικά έργα.

Η βρετανική εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιεί πτήσεις μέσω εναλλακτικών αεροδρομίων. Έτσι, μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η easyJet θα πραγματοποιεί πτήσεις μέσω της Αθήνας και θα διαθέτει λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρει τους πελάτες της μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Για το διάστημα από τις 7 Δεκεμβρίου έως και την 21η Δεκεμβρίου, η εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις μέσω της Καβάλας και θα διαθέτει λεωφορεία για τους πελάτες της μεταξύ Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

«Η easyjet κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση για τους πελάτες της και παρέχει αναψυκτικά στο αεροδρόμιο, καθώς και διαμονή σε ξενοδοχεία και γεύματα, όπου απαιτείται. Η easyJet θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και οι πελάτες που αναμένουν να ταξιδέψουν από και προς τη Θεσσαλονίκη τις επόμενες εβδομάδες θα ενημερώνονται τακτικά μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS καθώς και μέσω της εφαρμογής παρακολούθησης πτήσεων», αναφέρει η εταιρεία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη Voria.gr πηγές της ΥΠΑ, η Υπηρεσία είχε ενημερώσει όλες τις αεροπορικές εταιρείες για τις αλλαγές στο «Μακεδονία» λόγω των εργασιών στη διασταύρωση των δύο διαδρόμων προσαπογειώσεων.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, ο τροχόδρομος έχει ελεγχθεί και μάλιστα με την πραγματοποίηση πτήσεων 15 αεροσκαφών προτού πιστοποιηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριος διάδρομος.

Επίσης, σημειώνεται ότι πέραν της easyJet καμία από τις εταιρείες που πετάνε στο «Μακεδονία» δεν έχει θέσει ζητήματα ασφάλειας ή έχει εκφράσει πρόθεση να προχωρήσει σε αλλαγές στις πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά της Fraport επισημαίνεται ότι οι ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» επιβεβαίωσαν τις έντονες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η Fraport Greece, οι τοπικές αρχές, τοπικοί τουριστικοί φορείς και αεροπορικές εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση των έργων στο αεροδρόμιο από το Δημόσιο και την ακόλουθη μείωση της κίνησής του.