Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Ο «ΑΝΤΙΝΟΟΣ»

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται για σήμερα στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, καθώς και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, με εξασθένηση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο θρακικό Πέλαγος το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες έφερε χθες ο «Αντίνοος» στο Ιόνιο και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Παράλληλα ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα.

Έως τις 20:00 το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο, και από 1.500 πάνω από τη Δυτική Ελλάδα, όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ