Skip to main content

Σε χαμηλό διετίας στερλίνα και ευρώ έναντι του δολαρίου

Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου κινείται στα 1,2388 δολάρια, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 7 Απριλίου 2017.

Βρετανική λίρα και ευρώ άγγιξαν χαμηλά διετίας έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου κινείται στα 1,2388 δολάρια, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 7 Απριλίου 2017. Από την άλλη, το ευρώ κινείται στα 1,1121 δολάρια, επίσης σε χαμηλά δύο ετών.

Όπως γράφει το capital.gr, η «κατρακύλα» της λίρας είναι αξιοσημείωτη, δεδομένης της πρόσφατης αλλαγής σκυτάλης στον πρωθυπουργικό θώκο, με τον Μπόρις Τζόνσον να αναλαμβάνει τα ηνία της κυβέρνησης από την Τερέζα Μέι και να επαναλαμβάνει τη σκληρή του στάση στο θέμα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ευρώ μοιάζει επίσης υπό πίεση, μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη ότι θα ακολουθήσει επιθετική νομισματική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπίσει τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμό, αλλά και τα σημάδια επιβράδυνσης στην Ευρωζώνη.

Ο δείκτης ICE U.S. Dollar Index, που μετρά τη δυναμική του δολαρίου έναντι έξι ισχυρών στις διεθνείς συναλλαγές νομισμάτων, σημείωνε άνοδο 0,3% στο 98,07, στο υψηλότερο σημείο του από τον Μάιο.