Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

Η αναβάθμιση και αξιοποίηση της περιοχής στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη θα πραγματοποιηθεί μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Στην αναβάθμιση των λατομείων Ασβεστοχωρίου σε χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης προχωράει ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

«Χάρη στην ετοιμότητα που επέδειξε η διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, η πρότασή μας για παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης της περιοχής των λατομείων του Ασβεστοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 2,35 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα και μπαίνει σε ράγες υλοποίησης! Μάλιστα το έργο είναι μόλις ένα από τα 55 έργα που εγκρίθηκαν πανελλαδικά και μόλις ένα από τα τέσσερα που αξιολογήθηκαν στον νομό Θεσσαλονίκης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει ότι «η αποκατάσταση, αναβάθμιση, προστασία, αξιοποίηση και εκσυγχρονισμός της Περιοχής Λατομείων Ασβεστοχωρίου και η μετατροπή της σε χώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης “προσγειώθηκε" από ιδέα και όραμα σε υλοποιήσιμο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση»

«Ο Δήμος μας αξιοποίησε το "παράθυρο ευκαιρίας" που "άνοιξε" με την πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, υποβάλλοντας τεκμηριωμένη πρόταση χρηματοδότησης του έργου αυτού η όποια έτυχε θετικής αντιμετώπισης από τους αξιολογητές, των οποίων προΐσταται η Ειδική Γραμματέας ΕΚΠΑ και Τ.Σ κα. Ευγενία Φωτονιάτα. Την ικανοποίηση μου αυτή θέλω να μοιραστώ με τους δημότες μου δηλώνοντας παράλληλα ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει ακούραστα να αναζητά τρόπους για την υλοποίηση των έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Δήμου μας».
Σύμφωνα με τον κ. Καϊτεζίδη, με την άμεση εκπόνηση της μελέτης (χρηματοδοτούμενη) και σε συνέχεια των έργων (χρηματοδοτούμενα) ο δήμος επιδιώκει την ανάδειξη των καμινιών ασβέστη, τη διαμόρφωση χώρων Πολιτισμού (υπαίθριο θέατρο, Εκθεσιακοί χώροι), τη δημιουργία χώρων αναψυχής και περιπάτου με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, τη δημιουργία χώρων υποδοχής Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κ.α στην περιοχή των Λατομείων.

«Ο Δήμος μας συνεχίζει με σταθερότητα και επιμέλεια, την ανίχνευση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων για να πετύχει τους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει, σε όφελος των πολιτών της όμορφης πόλης μας» κατέληξε ο δήμαρχος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ