Skip to main content

Σε χριστουγεννιάτικο ρυθμό η Θεσσαλονίκη - Άναψαν τα λαμπιόνια στην Τσιμισκή

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας, ωστόσο ο κεντρικός δήμος επιχειρεί να δώσει ένα εορταστικό κλίμα στην πόλη.

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται από σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο κεντρικός δήμος σταδιακά ανάβει τα λαμπιόνια και τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο σε κεντρικά σημεία της πόλης, επιχειρώντας έτσι να δώσει ένα εύθυμο κλίμα, απέναντι στο γκρι πέπλο που έχει απλωθεί εξαιτίας της πανδημίας και των επιπτώσεών της τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία.

Το βράδυ της Παρασκευής φωτίστηκαν οι γιρλάντες και οι κορμοί των δέντρων στην οδό Τσιμισκή. Τις προηγούμενες ημέρες άναψε ο διάκοσμος στη λεωφόρο Νίκης, όπως επίσης και στο λιμάνι η φράση «Καλές γιορτές».

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά, χωρίς το χριστουγεννιάτικο χωριό και την αγορά, ωστόσο, η ομάδα του δήμου με επικεφαλής της αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρία Καραγιάννη έστησαν το χριστουγεννιάτικο project, στις συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία.



Ήδη δύο χριστουγεννιάτικα έλατα έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία θα είναι και φέτος στο επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου διακόσμου, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί και η φάτνη.



Φωτισμός θα δώσει εορταστικό τόνο και στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας, στη Βασ. Όλγας, στην Προξένου Κορομηλά, στη Λαμπράκη καθώς και στο πάρκο του Ξαρχάκου, με λαμπιόνια, στα δέντρα και στα παρτέρια. Ο στολισμός θα βασίζεται σε φιγούρες χριστουγεννιάτικες.

Εκτός όμως από το κέντρο της πόλης, εορταστικό θα είναι το κλίμα και στις δημοτικές κοινότητες, όπου και εκεί θα υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία καθώς και χριστουγεννιάτικα δέντρα και φάτνες.

Φωτογραφίες: Γιάννης Παπανίκος/Intimenews