Skip to main content

Σε δεκαέξι προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην Ειδομένη

Στο πλαίσιο ελέγχων σε διάφορα σημεία περιμετρικά του καταυλισμού στην Ειδομένη για «αλληλέγγυους», που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες.

Σε προσαγωγές 16 ατόμων, τα οποία φέρονται να είναι αλληλέγγυοι-«καθοδηγητές» προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο ελέγχων σε διάφορα σημεία περιμετρικά του καταυλισμού στην Ειδομένη. Οι αστυνομικοί προβαίνουν σε ταυτοποίηση στοιχείων των ελεγχόμενων, εξετάζουν ταυτότητες και διαβατήρια.

Ήδη, οι περισσότεροι, οι οποίοι προέρχονται από την ανατολική και κεντρική Ευρώπη, έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τον αστυνομικό έλεγχο.

Η κυβέρνηση πάντως έχει ξεκαθαρίσει ότι αναζητά εκείνους τους «αλληλέγγυους» οι οποίοι ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες, διασπέρνοντας φήμες για άνοιγμα των συνόρων.

«Παρακολουθούμε στενά τη δράση τέτοιων ατόμων και εξετάζουμε, αν χρειαστεί, την πιθανότητα άμεσης παρέμβασης, χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ανθρωπιστική δραστηριότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε οτι εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αυτών των ανθρώπων και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστούν.