Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Οι τροποποιήσεις των προεδρικών διαταγμάτων για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου προμηθειών του δημοσίου τομέα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Oι τροποποιήσεις των προεδρικών διαταγμάτων για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου προμηθειών του δημοσίου τομέα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, «στόχος είναι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων που ψηφίζεται εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή, να λειτουργήσει τους προσεχείς μήνες σε ένα ριζικά διαφορετικό νομοθετικό περιβάλλον, με τις τροποποιήσεις των επίμαχων προεδρικών διαταγμάτων». Ο κ. Ξυνίδης μίλησε παράλληλα για ένα σύγχρονο διαφανές, απλό και αποτελεσματικό πλαίσιο για τις προμήθειες του δημόσιου τομέα.

Τέλος, το ΥΠΑΑΝ θέτει ως προτεραιότητα «τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλο το εύρος της διοίκησης και τη σύναψη συμφωνιών πλαισίου, με στόχο να σταματήσουν επιτέλους να κατασπαταλούνται οι δημόσιοι πόροι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ