Skip to main content

Σε διαβούλευση το σύστημα δημόσιων προμηθειών

Οι τροποποιήσεις των προεδρικών διαταγμάτων για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου προμηθειών του δημοσίου τομέα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Oι τροποποιήσεις των προεδρικών διαταγμάτων για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου προμηθειών του δημοσίου τομέα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, «στόχος είναι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων που ψηφίζεται εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή, να λειτουργήσει τους προσεχείς μήνες σε ένα ριζικά διαφορετικό νομοθετικό περιβάλλον, με τις τροποποιήσεις των επίμαχων προεδρικών διαταγμάτων». Ο κ. Ξυνίδης μίλησε παράλληλα για ένα σύγχρονο διαφανές, απλό και αποτελεσματικό πλαίσιο για τις προμήθειες του δημόσιου τομέα.

Τέλος, το ΥΠΑΑΝ θέτει ως προτεραιότητα «τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλο το εύρος της διοίκησης και τη σύναψη συμφωνιών πλαισίου, με στόχο να σταματήσουν επιτέλους να κατασπαταλούνται οι δημόσιοι πόροι».