Skip to main content

Σε διαθεσιμότητα 3 αστυνομικοί στην Καρδίτσα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 3 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, καθώς κατηγορούνται ότι δεν αντιλήφθηκαν διάρρηξη που σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στους Σοφάδες.
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 3 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, καθώς κατηγορούνται ότι δεν αντιλήφθηκαν διάρρηξη που σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στους Σοφάδες. Οι διαρρήκτες πιθανολογείται ότι «χτύπησαν» την Πρωτομαγιά, αφού κατάφεραν να εξουδετερώσουν το συναγερμό και το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας. 

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι παραθύρου της τράπεζας και μπήκαν στο εσωτερικό της, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τροχό και κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και το ΑΤΜ της ΑΤΕ φεύγοντας με το εντυπωσιακό ποσό των 350.000 ευρώ. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν την πόρτα του υπογείου της τράπεζας, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από περιοίκους. Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ήχησε το σύστημα προειδοποίησης που συνέδεε την τράπεζα με το Α.Τ. Σοφάδων, προειδοποιώντας για βλάβη στο τηλεφωνικό δίκτυο της ΑΤΕ, αλλά δεν έδωσαν σημασία στο συναγερμό. Σε βάρος τους διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.