Skip to main content

Σε δίκη 13 υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων για την υπεξαίρεση στον δήμο

Οι υπάλληλοι κατηγορούνται ότι γνώριζαν πως υπήρχαν εκκρεμότητες στις εισφορές του δήμου Θεσσαλονίκης, από το 2001 έως το 2007.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν 13 υπάλληλοι τριών ασφαλιστικών ταμείων για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι γνώριζαν πως υπήρχαν εκκρεμότητες στις εισφορές του δήμου Θεσσαλονίκης, από το 2001 έως το 2007, ενώ, από δική τους υπαιτιότητα, τα ταμεία δεν εισέπραξαν συνολικά 7 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι προϊστάμενοι τμήματος διαχείρισης, διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών και υπάλληλοι των ταμείων ΤΥΔΚΥ (Ταμείο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων), ΤΑΔΚΥ (Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων) και ΕΤΑΑ-ΤΣΕΜΕΔΕ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων-Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων).

Οι παραπάνω κατηγορούνται ότι δεν εισηγήθηκαν στα ΔΣ των ταμείων για την είσπραξη των οφειλομένων. Κάθε τρίμηνο έπρεπε να διεκδικούν τα απαιτούμενα χρήματα και τους τόκους υπερημερίας. Επέτρεπαν τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις των ασφαλισμένων ενώ έβλεπαν ότι οι σχετικές καρτέλες ήταν κενές, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Να σημειωθεί ότι για τη βασική υπόθεσης της υπεξαίρεσης έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ο πρώην διαχειριστής του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας, Μιχάλης Λεμούσιας. Οι καταδικασθέντες έχουν προσφύγει στον Αρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης.