Skip to main content

Σε δίκη παραπέμπονται νυν και πρώην αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης

Δεκαπέντε άτομα θα δικαστούν για πλημμέλημα - Η υπόθεση αφορά σπάνιο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς, δυσάρεστες προεκτάσεις, σε σχολείο του δήμου.

Δεκαπέντε άτομα παραπέμπονται να δικαστούν για πλημμέλημα στο τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι μια πρώην και μία νυν αντιδήμαρχος του κεντρικού δήμου. Η υπόθεση αφορά σπάνιο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς, δυσάρεστες προεκτάσεις, το οποίο συνέβη στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 σε σχολείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρωί εκείνης της ημέρας στην Γ' τάξη του 5ου δημοτικού σχολείου, την ώρα του μαθήματος ο ανεμιστήρας οροφής της αίθουσας αποκολλήθηκε από τη θέση του και έπεσε πάνω σε δύο μαθητές.

Τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά. Συγκεκριμένα ένα κοριτσάκι τραυματίστηκε στον αυχένα και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική όπου του έγιναν ράμματα, ενώ προκλήθηκαν εκδορές και σε ένα αγοράκι. Στο σχολείο είχαν σπεύσει συνεργεία από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, ενώ στο σημείο είχε πάει και εθελόντρια ψυχολόγος προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους.

Στη συνέχεια κάποιος γονέας υπέβαλλε μήνυση για το συμβάν με αποτέλεσμα να κινηθεί η σχετική διαδικασία από τη δικαιοσύνη η οποία κατέληξε σε παραπεμπτικό βούλευμα. Σύμφωνα με αυτό παραπέμπονται να δικαστούν για πλημμέλημα όλα τα μέλη τα οποία συγκροτούσαν τότε τη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Γιούλη Ρανέλλα, πρώην αντιδήμαρχος επί διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη και η Δήμητρα Ακριτίδου, νυν αντιδήμαρχος Παιδείας, η οποία μετείχε τότε ως απλό μέλος.

Η δίκη ορίστηκε για τις 21 Ιανουαρίου 2021 και θα γίνει στο τριμελές εφετείο καθώς ένας εκ των δεκαπέντε που παραπέμφθηκαν είναι δικηγόρος. Μέλος της τότε σχολικής επιτροπής ανέφερε στην Voria.gr ότι η παραπομπή τους σε δίκη είναι τελείως παράλογη. “Δουλειά της σχολικής επιτροπής είναι να διαχειρίζεται και να διανέμει τα κονδύλια στα σχολεία, αναλόγως των εισηγήσεων που δέχεται. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τι εξοπλισμός υπάρχει ακριβώς σε κάθε σχολείο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει τμήμα συντήρησης σχολικών κτιρίων γι' αυτό το σκοπό. Δεν ειπώθηκε ποτέ σε μας ότι υπήρχε ανεμιστήρας στο συγκεκριμένο σχολείο και πολύ περισσότερο ότι χρειαζόταν συντήρηση. Δεν μας ενημέρωσε κανείς, ούτε από τη διεύθυνση του σχολείου, ούτε κανείς άλλος, γι' αυτό και θεωρώ τελείως άδικη την παραπομπή μας σε δίκη”, αναφέρει το μέλος εκείνης της σχολικής επιτροπής.